49

Прокуратурата проверява учител от Пловдив след оплакване от ученички

Районна прокуратура и отдел „Закрила на детето“ проверяват сигнал срещу преподавател от Хуманитарната гимназия в Пловдив. До това се стига, след като ученички споделили пред педагогическия съветник за  поведение на учителя,  което намират за неуместно и със сексуален подтекст.

Докато се изясни казусът, преподавателят е излязъл в неплатен отпуск до края на годината.

Сезирали сме институциите по чл. 7 ал. 1 от Закона за закрила на детето, каза директорът Емил Начев и отказа да коментира случая. Това законово положение изисква лица, на които са станали известни факти, поради които дете се нуждае от закрила, да информират МВР, „Социално подпомагане“ и Държавната агенция за закрила на детето.

Оплакванията са от немалко деца, които не са от един и същи клас, потвърди началникът на дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив Надя Танева. Тя добави, че е задействан координационният механизъм. На родителите на децата е предложена психологическа подкрепа. Уведомени са, че такава могат да получат и от училището и Регионалното управление на образованието. На ход е Районната прокуратура, която да изясни подробностите.

Случката от миналата седмица е разбунила духовете в учебното заведение заради внезапното изчезване на преподавателя. Той е класен на една от паралелката десетокласници и един от любимите учители в школото. Майка на една от ученичките в неговия клас се поинтересувала защо единия ден учителят е на работа, а от следващия вече го няма в учебното заведение. Твърди, че от ръководството й отказали разговор. По думите на Светлана Илиева 32-годишният преподавател е не само учител, а и приятел на гимназистите.

Заради възникналото напрежение тази вечер организираме родителска среща, за да обясним на семействата каква е ситуацията и какви ходове са предприети според закона, каза  директорът Емил Начев.

"Марица" потърси преподавателя, но към момента той не отговаря.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Даскала

Даскала

28.11.2022 | 16:05

Учителки директорки като чалгапевици разказват се легенди за нашето училище

Отговори
13 9
Ученик

Ученик

28.11.2022 | 17:54

Имаш доректор в хуманитарната! А че Учителки не са в приличен вид, питай Директора!

Отговори
12 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?