49
Следвайте ни

Пристигнаха още 23 040 теста за малките ученици в Пловдивско

viber icon

Още 23 040 ангигенни теста за учениците от начален етап получи днес Регионалното управление на образованието.

От предишната пратка има остатък, който ще стигне за първото от двете изследвания през следващата седмица, каза началникът Антоанета Кръстанова. Така училищата са обезпечени за 2 седмици напред. Вече е създадена организация пратките да се регулярни.

Още днес  след обяд Регионалното управление на образованието разпределя тестовете до училищата-координатори по общини и райони. До края на утрешния ден оттам ще ги вземе всяко школо.

Междувременно продължава да расте броят на учениците и палалелките, които се връщат присъствено  със съгласието на родителите. Вчера в клас влязоха още 1132 ученици и нови 65 паралелки, в които делът на съгласните с тестване родители  прехвърли 50%.

Все още няма яснота кога ще бъдат осигурени безплатни тестове за учениците от прогимназиален и гимназиален етап. МОН дава възможност на директори да плащат сами тестовете за по-големите ученици, докато дойдат осигурените от държавата - за да се върнат и те присъствено в клас. Някои от тях са вече един месец в режим обучение от разстояние в електронна среда.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Фани

Фани

18.11.2021 | 22:15

Кога ще ходят на училище и другите ? Онлайна ги погуби!!!

Отговори
1 0
ии какво

ии какво

18.11.2021 | 14:19

защо са тестовете , какво се гони?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?