Следвайте ни

Приеха само 66 деца в градина и ясла от 490 кандидати

viber icon

Само 66 сеца от 490 кандидати са приети на текущото класиране в детските градини. Измежду 308 желаещи за ясли място са намерили едва 25. За първа група в градина са се борили 95, а са устроени 14. От 51 желаещи за втора група приетите са13. В трета подготвителна са кандидатствали 25 деца, от които са класирани 5, а в четвърта равносметката  е 9 приети от 11 желаещи.

За класирането бяха обявени общо 213 свободни места, като 38 от тях за децата в яслена възраст, 56 – за първа възрастова група, 36 – за втора възрастова група, 38 – за трета подготвителна група и 45 места за четвърта подготвителна група.

Класираните трябва да се запишат при директорите на детските градини и ясли до 4 декември.

След днешното класиране остават незаети общо 148 места: за яслени групи – 13, за първа група – 42, за втора група – 24, и за подготвителните групи - 33 за трета и 36 за четвърта.

Анализите показват, че 30 от некласираните деца са записани и посещават детски заведения, но желаят преместване по различни причини.

До края на календарната 2020 г. ще бъде проведено още едно класиране – на 15 декември. Свободните места за него ще бъдат обявени до 7 декември.

Предстои утвърждаване на графика на дейностите за следващата календарна 2021 г., след което родителите ще могат да се запознаят с предвидените класирания след публикуването му на интернет страницата на системата dz-priem.plovdiv.bg

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?