Следвайте ни

Приеха 196 първолаци на второ класиране, 83 остават без място

viber icon

196 деца са приети на второ класиране в първи клас в пловдивските училища, като 78,6 % от тях са в списъците по първо желание. Участие в този етап зеха 279 деца, които кандидатстваха за обявените 551 свободни места.

Класираните трябва да се запишат  до 2 юли До тогава родителите трябва да представят всички необходими документи за проверка в училището, в което са класирани. Не се изискват документи за удостоверяване на адресните регистрации на децата, тъй като проверката е автоматична.

За неприетите 83 деца предстои трето класиране, което ще се проведе на 13 юли. Свободните места за него ще бъдат обявени до 5 юли . Срокът за подаване онлайн на заявления за участие в това класиране е 11 юли включително. За  подаване на заявления за кандидатстване на хартиен носител в училищата срокът е 8 юли.

За да няма затруднения при подаването на документите за записване, родителите на класираните деца е необходимо да уточнят времето за записване, като се свържат с представители на училището или потърсят актуална информация на интернет страницата му.

Заявленията на родителите на некласираните деца се прехвърлят автоматично към третото класиране, но предвид променения брой свободни места препоръчваме да се подадат нови заявления, съобразени с възможностите на училищата за прием. За целта е необходимо да анулират първоначалните си заявления и да подадат нови.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?