46

Прекадиха ромска трапеза в парламента, Никола Минчев изтегли здравето

Вие ходехте ли всеки ден на училище, питаха хлапета от Стамболийски Комисията по образование

Ученици от първи до четвърти клас на ОбУ „Христо Ботев“ в град Стамболийски прекадиха трапезата, както се прави в навечерието на ромската Нова година, но този път в Народното събрание. Посрещна ги зам.-председателят на парламента Никола Минчев и изтегли здравето от баницата им с късмети. Учениците представиха кукерска традиция, музикално изпълнение и фолклорен танц, отправиха послание към народните представители за здраве и благоденствие.

Вие ходехте ли всеки ден на училище, полюбопитстваха децата в Комисията по образование към НС. Там на Деница Сачева от баницата се падна късмет, а на ексминистъра Красимир Вълчев - пътуване. Те на свой ред попитаха хлапетата кои са им любимите предмети. Не само че се оказаха български език и математика, ами ромчетата извадиха да покажат и медали от състезанието "Многознайко". Не сме им казвали да ги вземат, изненадаха се учителите. Хлапетата се похвалиха, че също спортуват в училищните клубове.

А домакините ги качиха на балкона за официалните лица, където обикновено сяда президентът по време на важни събития. Оттам децата от Стамболийски видяха как работят депутатите.

Никола Минчев им пожела да бъдат здрави, щастливи и много обичани. Изрази надежда, че посещението в Народното събрание ще им остави добър спомен. Заместник-председателят на парламента подчерта, че законодателната институция е призвана да работи в полза на обществото и това е задача, която всички народни представители трябва да следват.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Колега

Колега

14.01.2023 | 23:09

Браво, добра инициатива! Да те сурвакат циганчета е късмет! Да са живи и здрави децата, както и парламентарните домакини! Да не забравят за простолюдието, както и че "всички сме хора на този свят..."!

Отговори
1 0
Десен

Десен

14.01.2023 | 13:44

Показно . Ако циганската могат да ди напишат имената, от понеделник се казвам Емин.

Отговори
1 0
Хм…

Хм…

13.01.2023 | 16:25

Хубави циганчета. Дано да имат добро бъдеще.

Отговори
1 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?