71

Пребиха 16-годишна в двора на училище, учител гледа безучастно ВИДЕО

Ученичката е била нападната от три момичета и момче, които освен че я удрят, скубят и влачат по земята - заснемат и видео

 

16-годишно момиче беше пребито в двора на столично училище. Ученичката е била нападната от три момичета и момче, които освен че я удрят, скубят и влачат по земята - заснемат и видео.

Потърпевшото момиче застана пред камерата на NOVA, за да разкаже за случилото се. Умишлено лицето ѝ е скрито.

„Познавам всички от децата на видеото, освен инициаторката на нападението. Преди около месец тя дойде при мен с още едно момиче след учебните часове. Каза ми: „Сестра ти се заяжда с мен. Предупреди я!”. Каза, че щяла да я бие. Заявих, че ще говоря със сестра си и ще кажа на родителите ни. Тя обаче започна да крещи и да ме блъска. След това дойде жена, мисля че беше майката на едното от другите момичета. И тя започна да ни бута и да ни казва: ”Хайде прибирайте се бе. Още какво искате”, разказа пострадалото момиче.

По думите ѝ тя дори не забелязала, че нападателите ѝ са четирима. „Мислех, че е само един нападателят. Много ме заболя корема. Не усетих кой какво прави и колко време е продължило”, подчерта потърпевшата.

На случилото се имало свидетели. „Случилото се видяха медиатор, чистачка и учител, който седеше на пейка в двора. Не се намесиха в конфликта. Учителят дойде и попита какво става. Децата наоколо му обясниха и той се прибра в училището”, заяви момичето.

Майката подчерта, че разбира за случилото се едва в сряда. „Детето ми е бито в понеделник. В присъствието на класния ѝ ръководител. Който не благоволи да ми се обади и да ми каже за случилото се. Аз разбрах за случилото се от видео”, заяви тя.

„Искам да поднеса лично извиненията си на майката и на потърпевшото дете. Познавам го. Следя развитието му, тъй като тя е една от добрите ни и примерни ученички”, заяви директорът  на 67 ОУ "Васил Друмев" Галина Христова.  

И допълни: „До момента подобен случай не сме имали. Имали сме по-леки инциденти – с вербална агресия, с обиди. Конкретно с тези деца не е имало информация да е имало подобни проблеми. След като научих за случилото се наредих на педагогическия съветник да разпита децата какво се е случило. Предприели сме действия. Първо сме уведомили родителите  на всички участници. Съдействаме на полицията. Освен това предстои Пегагогически съвет, на който ще бъдат наложени съответните наказания”, подчерта Христова.

Оцени новината

Оцени новината
4.7/5 от 7 оценки
4.7/5 от 7 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?