71

Празник на детската книжка в ДГ "Чайка"

В ДГ “Чайка“ цяла седмица празнуват детските книжки. Международният ден на книгата -,2 април, беше отбелязан във всички групи, като цяла седмица малчуганите на най-новата детска градина в Пловдив участваха в различни мероприятия, подготвени от техните учителки.

Четенето на приказки е любимо занимание на децата, а в тази седмица се включиха и родителите, и бъдещите педагози от ПУ “П. Хилендарски“. Бабите на децата с любов разказваха за любимите си приказки от детството в емоционална среща на поколенията. Празника на детската книжка отбелязаха и децата от 1-в група, превъплъщавайки се в любимите си герои от приказките с куклите петрушки.

В групите малките палавници си направиха изложба от фотоси с моменти от досега си с детската книжка в семейството. Децата от 2-б група подариха част от любимите си книжки, като ги оставиха в Къщичката на приказките в парк “Чайка“. Приказният кът за четене в детската градина е любимо място на всички деца, където споделят как пазят книжките си и размишляват защо те са “прозорец към света“.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?