Следвайте ни

Правят ударно STEM центрове, фитнес и класни стаи в двора

viber icon

В общо 16 общински училища в Пловдив вече кипят или предстоят летни ремонти. Сроковете всичко да е готово изтичат от края на тази седмица до края на август.

Само в ЕГ „Пловдив“ до 10 октомври ще продължи подготвителният етап на преустройство на помещения на първия етаж на общежитието на момчетата. Там ще бъде новият STEM център на училището. ЕГ "Иван Вазов" също подготвя 4 класни стаи за STEM-занимания - с наука, технологии, математика.

STEM центърът в СУ „Черноризец Храбър“ ще бъде готов още до 31 август. А СУ „Софроний Врачански“ прави такова пространство за обучение по природни науки и технологии със собствени средства до 10 септември.

В СУ „Димитър Матевски“ вече е приключило боядисването на стени и тавани на класни стаи на първия етаж. До края на месеца продължава оформянето на фитнес площадка в двора и две зони за обучение на открито - от националната кампания „Чиста околна среда“.

ОУ „Яне Сандански“ облагородява дворното пространство по общинската програма, а ОУ "Васил Петлешков" обновява и асфалтира двора.

Текущ ремонт във физкултурния салон в СУ „Братя Миладинови“ също е в ход до края на август. А СУ „Константин Величков“ обновява три класни стаи за първолаци. В ОУ „Димитър Талев“ пък слагат винилова подова настилка в коридора на втория етаж.

Външна изолация и ремонт на санитарни помещения се прави в малката сграда на ОУ "Петър Берон". Ремонт на кабинети с подмяна на под и боядисване тече в СУ "Св. Климент Охридски". В ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджиян" ремонтират санитарните възли. В ОУ "Димитър Димов" пък циклят паркета и обновяват учебни кабинети.

До 13 септември трябва да приключи ремонтът на покрива на Математическата гимназия, където се полага хидроизолация.

Обновяване и преобразяване е в ход и в ОУ "Екзарх Антим I", като там на 30 август предстои поставяне на специални фотопатети в класните стаи, а в акцията са поканени и доброволци. Дейностите са по проект „Обичам моето училище“ с фондация  "LightSource charity".

От общинския отдел „Образование“ и Регионалното управление на образованието уверяват, че всички ремонти ще приключат до началото на учебната година.

Отделно с пълна пара продължава изграждането на мултифунционална зала с топла връзка към основната учебна сграда на СУ „Любен Каравелов“.

Една строителна фирма е в офанзива на три фронта пък по програма „Региони в растеж“ - в ПГТСТ „Гоце Делчев“, ПГСАГ „Арх. Камен Петков“ и ПГТ „Проф. Асен Златаров“.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Пълни глупости

Пълни глупости

17.08.2021 | 16:01

Ще доведат образование до пълен абсурд и още по ударно ще ускорят темпа на отпадане от училище заради незаинтересованост. Усложняват, усложняват и усложняват ... погледнете образованието в Финландия, Норвегия, Швеция те опростяват а ние следваме глупави американски модели. Той затова процента на отпадане се увеличава с всяка година вместо да намаля..

Отговори
1 0
нвразбиращ

нвразбиращ

17.08.2021 | 12:02

Елица би ли първо обяснила на читателите - Що е то STEM център.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?