4232

Посветиха 1435 абсолвенти в мисията „Възпитаник на Пловдивския университет“

1435 абсолвенти от Педагогическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“, от които 645 бакалаври и 790 магистри получиха днес дипломите си на официална церемония.  Това са студенти, които са усвоявали знания в областта на педагогиката, психологията, социалните дейности и изкуствата.

Спортната зала едва побра абсолвентите и техните близки, дошли да отбележат един от най-тържествените дни в живота им. Церемонията започна със студентския химни и изправи на крака цялата зала.

Специален гост беше министърът на образованието и науката Галин Цоков, който се обърна към студентите с думите: „Да сте възпитаници на Педагогическия факултет е привилегия, мисия и отговорност. Привилегия, защото тук получихте своите академични знания, изградихте приятелства, формирахте вашите професионални умения в най-големия педагогически факултет в България…обучавахте се в модерна иновативна изследователска среда. Заедно с това е мисия да носите в сърцето си академичния и възрожденски дух в сърцето си, да го предавате на своите семейства и своите деца, мисия- да запазите своите мечти и да реализирате най-смелите от тях, мисия - във вашето ежедневие и дейност да се проявявате като добри хора, българи и професионалисти. Отговорност е да се реализирате като професионалисти и да предавате академичния дух …България има нужда от вас“, каза министърът.

Доц. Борян Янев зам.-ректор по международна дейност и връзки с обществеността се обърна към студентите от името на ректора Румен Младенов и академичното ръководство, който изтъкна  изключително важната  мисия на педагогическите специалисти, защото те изграждат личности и възпитават новите поколения. 

След поздравленията абсолвентите положиха Галилеевата клетва - да пазят името на университета, да защитават достойно професионалната си подготовка, да използват научните си познания единствено за добро, за напредък, за хуманизация на света, -да съдействат за издигането на човека като висш критерий за всяка научна и социална дейности и да бъдат достойни граждани на Отечеството си.

Възпитаниците от специалност музика Димитър Митев и Петя Панева, спечелила „Гласът на България“, поздравиха колегите си с Песента „Излел е Дельо хайдутин“.

Тържествената част завърши с връчване на дипломите от проф. д-р Владимира Ангелова-декан на педагогическия факултет и зам.-ректор по качество и атестация в ПУ. Първи получиха свидетелствата си отличниците, а проф. Ангелова изпълни ритуалното прехвърляне на пискюла на шапките им от ляво надясно и ги посвети в мисията „Възпитаник на Пловдивския университет“.

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 5 оценки
4.2/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?