Следвайте ни

Посмъртно награждават легендарен школски шеф с приз „Св. Иван Рилски“

viber icon

Емблематичен асеновградски школски директор ще бъде удостоен посмъртно с наградата „Св. Иван Рилски“ днес. Христо Андонов, който дълги години ръководеше ОУ „Петко Каравелов“, бе покосен от ковид през ноември на 50-годишна възраст, което потопи в скръб гилдията в Асеновград. 

Отличаването му, макар и едва сега, е по предложение на началника на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова и е получило подкрепата на МОН. Днес тя пътува за Рилския манастир, където по традиция ще бъдат връчени призовете. Традиционно на 11 май министерството отличава с тях директори за принос към образованието.

Тази мисия за Христо Андонов започва на 15 септември 1995 г., когато постъпва като учител по история в ОУ „Петко Каравелов“, а от 2005 г. го и ръководеше. Андонов бе и обществен възпитател в Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към община Асеновград. Членуваше и в  Общинския оперативен щаб за борба с  COVID-19. Часове след загубата на Андонов коварният вирус отне живота и на майка му.

Колегите и приятелите му ще го помнят като великолепен професионалист и истински добър човек. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

151

151

12.05.2021 | 19:43

Поклон пред този достоен човек! Кога ще сменят Киркова? Не свърши ли нейната тирания?

Отговори
0 0
Експерт

Експерт

11.05.2021 | 20:51

Много интелигентен и добър професионалист. И добър човек! Чудесно е, че макар и посмъртно получава наградата! Поклон пред паметта му!

Отговори
5 0
родител

родител

11.05.2021 | 18:29

Заслежена награда! Поклон!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?