71
Следвайте ни

Последно: децата на училище в сряда, тестват ги два път седмично. Готови ли са учителите? ВИДЕО

viber icon

Половината тестове за учениците са вече в училищата. Така на 10 ноември децата от 1. до 4. клас ще могат да се върнат в клас при тестване два пъти седмично. Това заяви министърът на образованието акад. Николай Денков пред bTV.

Другите тестове ще пристигнат по училищата утре. Във вторник ще бъдат обучени хора от персонала, които ще правят тестовете, а в сряда децата, които искат ще могат да ходят на училище. Тези, които не искат ще могат да останат да учат онлайн.

Според синдикатите, имало голямо нежелание сред учителите да участват в този процес, 85% от тях не били съгласни. На това министърът отговори, че ако директорът на училището не може да осигури екипи от родители и учители, които да тестват децата, тогава учениците ще останат в обучение в онлайн среда.

На упрека, че децата се връщат в училище по-средата на седмицата и то преди изборите, министър Денков каза, че двете неща нямат нищо общо.

„Хората говорят, че децата губят от неприсъственото обучение. Така печелим четири дни, в които те ще могат да учат присъствено“, каза министърът.

Учителите ще са подложени на огромно напрежение при условие, че част от учениците ща са онлайн, смята министърът. 

Вижте видеото ТУК

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Да не се окаже

Да не се окаже

08.11.2021 | 15:45

че е предпоследно?

Отговори
1 0
Виолета Павлова

Виолета Павлова

07.11.2021 | 14:11

Миналата учебна година учениците в Англия се тестваха или сами или от родител и на база резултат,влизаха в час.Големи ревове от родителите като ,че ли кой знае какво ще се случи с теста.И без това водят децата лично в училище,да си размърдат задните части,да си тестват децата и да не реват като сибирски мечки!

Отговори
5 4
Напускам системата

Напускам системата

07.11.2021 | 12:32

Не, учителите няма да събират плюнки ще повръща от гнусотии. Учителите не са ви изтривалки.

Отговори
11 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?