Следвайте ни

Понеделниците след вота – неучебни, но присъствени

viber icon

Двата понеделника след кметските избори и балотажа - 28 октомври и 4 ноември, ще са неучебни, но присъствени. Това важи само за училищата, в които има избирателни секции. В учебните заведения, където няма да има тъмни стаички, ще се учи нормално, уточниха от Министерството на образованието и науката.

Оттам са изпратили писма до Регионалните управления по образованието, които на свой ред информират школските директори.

Всяко учебно заведение прави своя организация по какъв начин да премине неучебният, но присъствен ден. Активностите могат да бъдат спортни празници, Ден на таланта, изнесени посещения в музеи или на забележителности при информирано съгласие от родителите. Първият от двата понеделника попада и в Националната седмица на професионалното обучение, което позволява деца от прогимназията да се включат в инициативи от програмата, целящи ранно кариерно ориентиране. А пловдивско основно училище е планирало дори пикник в парк „Лаута”.

Притесненията на родителите на по-малките деца обаче са, че при неучебен, но присъствен ден, хлапетата ще са заети няколко часа, а не целодневно. Това ще създаде затруднения за освобождаване от работа – още повече, че освен двата понеделника, официално неучебен ден за всички ученици е 1 ноември.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?