3906

По повод Деня на детската книга: Стартира третото издание на конкурса "Приказка от мен за теб"

Третото издание на националния литературен конкурс "Приказка от мен за теб" стартира в навечерието на Деня на детската книга. Надпреварата се организира от Центъра за подкрепа на личностното развитие - ОДК – Пловдив и предизвиква автори от всички възрасти. 

В инициативата по традиция ще се включат и деца от няколко школи в ОДК – талантливите художници от Школата по изобразително изкуство ще илюстрират историите, дизайнерите от „Дизайн и приложни изкуства“ ще изработят костюми и кукли на приказни герои от конкурсните текстове, а най-добрите творби ще бъдат подредени в изложба. Всичко интересно, което се случва в различните етапи, ще бъде документирано от любопитните фотографи на ОДК.

Конкурсните работи ще оценява жури в състав Александър Секулов, Ина Иванова, Елена Левашка и Ваня Чернева.

Жанрът на творбите трябва да е приказка. Задължително е те да не са публикувани и да са с обем до 2 страници, формат А4, с шрифт Times new roman, размер 12 пункта. Изпращат се на електронен адрес [email protected] до 30.06.2024 г.

В конкурса могат да участват с една приказка автори, пишещи на български език, като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, електронна поща и телефон. Допускат се и творби от авторски екип. В писмата с колективни приказки трябва да са посочени данните на всеки от авторите.

Победителите ще бъдат обявени на 20.07.2024 г. на сайта на ЦПЛР – ОДК – Пловдив (https://www.odk-plovdiv.com), където ще бъдат публикувани и най-добрите приказки. Отличените творби ще намерят място и на страниците на в. „Марица“.

Победителите в конкурса ще бъдат наградени с книга и грамота в началото на октомври 2024 г. на церемония в ЦПЛР – ОДК – Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?