1553

Пловдивско училище обявява ден на отворените врати

На 11 май 2024 г. от 10:00 до 12:00 часа Средно училище „Свети свети Кирил и Методий” ще отвори своите врати както за настоящите и бившите си възпитаници, така и за бъдещите първокласници, петокласници и осмокласници, техните родители и за всеки, който желае да сподели патронния празник на училището. 

,,Свети свети Кирил и Методий” - Пловдив е екоучилище на щастието, иновативно и Google референтно училище, с активно проектно базирано и облачно обучение в прогимназиален и в гимназиален етап, с обучение по модела 1:1, както и с професионално обучение след основно образование по професия „Дизайнер”, специалност „Рекламна графика”, и професия „Танцьор”, специалност „Български танци” – всички отличителни черти обрисуват нашето половинвековно училище.”, споделя Таня Николова, директор на училището.

Празникът ще започне в 10:00 часа с концерт на професия „Танцьор”, в който бивши и настоящи възпитаници ще потопят присъстващите в магията на фолклорния танц.

Родителите на бъдещите първокласници имат възможността да се запознаят отблизо със самите преподаватели, които чрез открити уроци ще покажат как четвъртокласници умеят да учат и да се забавляват. Учениците от IV клас ще покажат знания, свързани  както с азбуката, така и с първоучителите Кирил и Методий.

Работата на  преподавателите и учениците от професия „Дизайнер” и професия „Танцьор” ще бъде представена чрез открити уроци. Десетокласници от професия „Дизайнер” ще се запознаят с формиране на посланието във визуалните изкуства и дизайна. Всички ще имат възможността да се докоснат до работата с Adobe Photoshop - специализирана програма за обработка на дигитални изображения. Учениците от професия „Танцьор” ще потопят присъстващите в духа на фолклорната традиция - ще представят магията на три хора и ръченица.

Учениците от професия „Дизайнер”, специалност „Рекламна графика” заедно с бивши възпитаници на училището ще потопят всички присъстващи в творческия дух чрез изложба.

В двора на училището са организирани различни инициативи, в които настоящи и бъдещи възпитаници могат да вземат активно участие, което да ги зареди с положителни емоции. Учениците имат възможността да влязат в ролята на градинари и да се погрижат и посеят растение, да оставят своя спомен за мечтано училище чрез рисунка на асфалт, да се насладят на изложба и демонстрация на лего роботи или да си направят фотосесия на открито с различни аксесоари и облекла.

Гостите ще имат възможността да се потопят в училищната атмосфера чрез опознавателна разходка.

Празникът ще продължи до 12:00 часа.

Заповядайте да споделите с нас патронния ни празник!

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?