Следвайте ни

Пловдивски вузове с хибриден модел на обучение

viber icon

Част от висшите училища в Пловдив се ориентираха към хибриден модел през тази академична година в условията на пандемия. В УХТ, който дава старт на 5 октомври, всички студенти от втори курс нагоре ще учат онлайн. За първокурсниците присъствена ще е само първата седмица - за да се запознаят с преподавателите и да се ориентират, после и те ще учат пред компютъра. Висшето училище за първи въвежда модулно обучение по практика, като групите ще се редуват присъствено в залите и учебния ресторант.

Ректорът на Пловдивския университет е дал свобода на деканите да взимат решение според броя на студентите и спецификата. Отчитаме предпочитанията на младежите и пазим преподавателите, обобщи стратегията проф. Румен Младенов. Филолозите и студентите по природни науки предпочитат среща на живо, другаде има хибридна форма.

 Медицинският университет също избра нея - лекциите са само онлайн, но е задължително присъствието в клиничните дисциплини.

Хибриден е моделът и в АМТИИ ​- за да не се събират по 60-70 души. Групите се редуват на място и онлайн, за да не се губи и живата връзка с преподавателите.

Засега само филиалът на ТУ и Аграрният университет учат изцяло присъствено с готовност за преминаване към онлайн подготовка при необходимост. В АУ е много важна практиката в опитните полета с обща площ около 2000 дка. 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?