Следвайте ни

Пловдивска учителка с номинация за „Герой на децата“

viber icon

Пловдивска учителка е номинирана за приза „Герой на децата“, като ще се бори в категорията с още 12 конкуренти. Наградата е едно от традиционните отличия „Златната ябълка“, които всяка година Националната мрежа на децата раздава в навечерието на 1 юни.

Пловдивското участие тази година е на преподавателката от ОУ „Васил Левски“ Калинка Русалова. Тя е посветила живота си на мисията да обучава другите. Освен, че обича природата, танците, музиката, срещите с приятели и семейството си, обича и своите ученици.

Номинирана е заради това, че умее да ги вдъхновява.  Учи ги, че наред с работата, която имат да свършт за деня, могат да се занимават и с други интересни неща – например, да обменят идеи с други ученици. Едно от нещата, които иска да им внуши, е, че има разни хора, с разни идеали, но  в основата на човешките взаимоотношения е уважението. И че най-важното е да бъдат добри хора.

Калинка Русалова работи и като учител–доброволец към „Научи се да даряваш“ от няколко години.

Участва в споделянето на добри практики с колегите от гилдията.

В годините назад тя бе двигател на инициатива за най-дългото хоро в училище, което сама поведе в народна носия. Един от нейните класове спечели приза за най-усмихнат клас. Активна е в международни проекти, които събират в общи инициативи деца от различни държави.

Освен в категорията „Герой на децата“, награди „Златна ябълка“ ще бъдат раздадени още в разделите „Училище“, „Журналист“, „Община“,  „Благодетел“, „Детска организация“

Победителите ще бъдат избрани с онлайн гласуване, което ще продължи до 15 май. Всеки може да разгледа номинациите и да направи своя избор на сайта на Националната мрежа на децата. За 11. поредна година призьорите ще станат ясни в Деня на детето. „Златната ябълка“ се дава за принос към благосъстоянието на децата и семействата у нас.

Във време на световна и глобална криза мисията на „Златна ябълка“ е по-важна от всякога с амбицията да фокусира вниманието на обществото към хора и организации, които със своята гражданска активност подкрепят децата и семействата, и да популяризират широко техния пример, казват организаторите.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?