Следвайте ни

Пловдивчанин се жалва от тормоз на работното място

Пловдивчанин пусна жалба за тормоз на работното място. Оплакването му е по признак "лично положение", включващо умишлено уронване на авторитета и професионалните и човешките качества, възпрепятстване изпълнението на служебни задължения по длъжностна характеристика. Това стана ясно на тръгналата в район "Северен" разяснителна кампания за правата ни по Закона за защита от дискриминация, съобщи изпълняващият длъжността кмет Калоян Георгиев. 

Той зае поста, след като другият заместник на Ральо Ралев и изпълняващ тази длъжност Лариса Кътова излезе в отпуск. По време на откритата приемна бяха представени изчерпателно правомощията на Комисията за защита от дискриминация, както и дейността й. Намиращият се в град Пловдив офис работи със случаи на дискриминация на основата на пол, раса, народност, етническа принадлежност, произход, религия, сексуална ориентация, семейно положение и т.н. По своята същност едни от най-честите случаи, при които се налага подобен тип защита, са тези, в които става въпрос за упражняване правото на труд, образование и обучение, както и ползване на стоки, услуги и други.

„Призовавам гражданите на „Северен“, а и на община Пловдив да следят и подават навременни сигнали, дори и при най-малки съмнения за проява на дискриминация около тях. Ние, като районно кметство, се задължаваме при нужда да осигурим съдействие и незабавна връзка на засегнатите с Комисията за защита от дискриминация“, допълни Калоян Георгиев. 

Румен Златански

Репортер - екип "общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

баба Яга

13.08.2019 | 21:08
0 1

Смятам да се обърна към комисията за защита от дискриминацията. В Пловдив не може да се намери най-обикновена ГРАДИНСКА МЕТЛА на дребно, защото те са собственост на Славчо Атанасов.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?