Следвайте ни

Пловдив става детско царство от днес ПРОГРАМА

viber icon

Децата на Пловдив празнуват днес. В целия град са организирани инициативи, посветени на 1 юни, които тази година ще продължат цели 9 дни. Ето и програмата:  

10 часа, пл. „Ст. Стамболов”. Празникът, организиран от Община Пловдив, започва с  шоу „Ася в страната на талантите“. От 12  до 14 часа ще се състои „Бебеносещфлашмоб под тепетата“. В 16 часа  на същия площад  ще има  фестивал „Талантино“, а  в 17,30 часа -  „Вълшебно лято с Катра ФМ“ .

10 часа, парк "Рибница" на бул. "Дунав" - концерт “Рисуваме, пеем, танцуваме”. От кметството на  "Северен"  канят малки и големи да се насладят на празничната програма, в която ще участват всички детски градини от района.

16 часа, парк „Каменица“. За малчуганите  от район "Източен" са организирани  весели игри с награди, ще има и  сцена за изяви на  талантите.  Специално участие ще вземат възпитаници на детските градини по проекта  “Растем заедно“.  

16. 30 часа,  централната алея в парк „Бунарджика“, на площадката пред паметника на Васил Левски. В  детския летен фест "С деца на тепе" ще участват малките артисти от детските градини  "Незабравка",  "Люляк",  "Зора",  "Майчина грижа",  "Снежанка" и ОУ  „Д-р Петър Берон“.  На сцената ще излязат 11 млади джаз таланти от музикален център “Art Libitum”. Le petit Nicola, Пловдив и фокусникът Magic Марио ще се грижат за настроението на децата. Те  ще имат възможност да посетят на открито и безплатно занимания по рисуване, моделиране, арт работилнички. Ще има и томбола с награди. Празникът се провежда от район "Централен".

17 часа,  къща "Стамболян"  в Стария град. Ще се открие изложба на рисунки от деца, участвали в 3-те национални конкурса за детска рисунка „Носиите“. Той е част от проекта на „Съюз Духовно възраждане - България“ - „Деца на бъдещето“.

2 юни

8,30 - 14 часа, Цар-Симеонова градина. В шахматен турнир „Рицарят на бялата дама“  ще се състезават повече от 130 деца от шахматните клубове и училищата в града между 6- и 12-годишна възраст. 

От  10,30 до 12,30 часа,  галерия „Златю Бояджиев" в Стария град. Ателие „Севколорит“ ще представи „Приказки по Слона“ - вдъхновение по творбите на Георги Божилов - Слона и миниатюри от индийската митология. От 12, 30 часа малчугани и родителите им ще могат да се насладят на изпълнение на вокална група „Сладурана мини“ от училище ,,Княз Александър I“.

13,30 часа,  Балабанова къща. В  Сводестата зала ще се открие изложбата „Гледна точка“ на майсторски клас на ателие „Севколорит“.

3 юни

11 часа, къща Недкович в Стария град.  „Шарено“ - ателие за приложни изкуства с ръководител Неонила Хрелкова кани деца и техните родители в работилница за ръчна хартия.

18, 30 часа, Римски стадион. Любимите на всички изпълнители от „Мери бойс Бенд“  ще се качат на сцената с млади таланти като част от програмата на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”.

4 юни

10, 30 часа, Балабанова къща. В презентацията на сборника „Приказник“  ще се включат деца от ДГ „Майчина грижа“ и един от съставителите на томчето - Румяна Пенчева. 400-те страници на сборника са илюстрирани с оригиналните черно-бели илюстрации, с които са се появявали стихчетата, песничките и приказките на Ангел Каралийчев, Асен Разцветников, Леда Милева, Дора Габе, Елин Пелин, Елисавета Багряна, Емилиян Станев, Ран Босилек  и други български автори.

5 юни

17:30 ч., къща "Клианти" в Стария град. Деца и родители се канят на концерт на ФАФ „Куклици“ под надслов „Да се завърнеш в бащината къща“. Изпълнителите - малки и големи ученици, ще представят български песенен фолклор от различни фолклорни области, ще рецитират и любими детски стихчета.

6 юни

 10:30 ч.,  аптека „Хипократ“ в Стария град. Деца от ДГ „Майчина грижа“ и приятели ще се запознаят с начини за изготвяне на хранилки за птици. Очакват ги игра и презентация.

8 юни

18 часа, Малката базилика на бул. "Кн. Мария Луиза".  Артгрупа „Славена“ ще изнесе концерт „Български мистерии". 

9 юни

11 часа, отново  в Малката базилика. Децата могат да се насладят на съвместен концерт на  Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ и детско-юношески хор „Катаян Машияш“ от гр. Пори, Финландия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?