Следвайте ни

Петокласници върнаха портфейл, пак са от 5. А

Награждават ги с пропуски за концерта „Билет срещу книга”

viber icon

Петокласнички от СУ „Христо Г. Данов” намериха портфейл на пешеходната пътека и го предадоха на класната, а в момента полицията търси собственика.

Преслава Кръстанова и Соня Кирякова са от същия 5. А клас в школото, от който са и други двама техни връстници, които само преди десетина дни също намериха и предадоха портфейл с пари и документи – Стилиян Лазаров и Михаела Георгиева.

Преслава и Соня намерили портмонето в района на училището, изпуснато на „зебрата”. Момичетата го предали на класната си Маргарита Туфкова, която подала сигнал в Районното полицейско управление. Този път, за разлика от преди, в портмонето няма документи, които да подскажат чие е. Освен 20-ината лева, вътре има само две календарчета. По това, че са от отпреди 20-ина години, от школото предполагат, че вещите са на възрастен човек, за когото тези пари са много.

Докато полицията търси притежателя, училището вече се подготвя да награди ученичките с грамоти за проявена гражданска позиция и доблест. Освен тях, момичетата ще получат като подарък и пропуски за концерта „Билет срещу книга”. Той е на 23 октомври от 16,30 часа в двора на СУ „Христо Г. Данов”, където ще свирят Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”. Концертът е в рамките на Инициативата за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки представя…”, която среща съвременни български автори на детска литература с техните малки читатели в училища и детски градини.

Директорката на СУ „Христо Г Данов” Гергана Аврамова се зарича даже да поощри още повече малките герои на своето школо  – като ги качи на сцената  при Стефан Вълдобрев, Иван Лечев, Веселин Веселинов-Еко, Стоян Янкулов-Стунджи и Мирослав Иванов, които между парчетата ще споделят с децата защо е хубаво да се чете и как това те прави добър.

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?