Следвайте ни

Патриотична ограда опасва СУ „Христо Г. Данов”

viber icon

Патриотична ограда с ликовете на бележити българи ще бъде оформена по повод на 170-годишнината на СУ „Христо Г. Данов” в Пловдив. Идеята е във всеки от кръговете, които оформя „плетката” й, да бъде поставен портрет, като се „преброди” Средновековието и Възраждането. Образите на владетели, писатели, поети, революционери и още будители ще бъдат върху метална основа, но в момента се проучва и се събират оферти как да бъдат изработени самите ликове, за да са устойчиви на механични и атмосферни влияния, обясни директорката Гергана Аврамова.

Общо 308 са кръглите елементи по оградата на школото, а за да оформят патриотичния „медальон”, са нужни около 8000 лева. Парите се събират с благотворителни акции на Ученическия съвет, чиято е и идеята. Първата стъпка била призив на старта на учебната година вместо букет за учителката да се направи дарение за каузата. Постъпленията от коледния благотворителен базар също отишли в касата на начинанието. А на 11 февруари предстои и голям благотворителен концерт с талантите на школото. Към момента са събрани общо около 5000 лева.

До кулминацията на честванията през май група ученици и учители правят и проучване за живота и делото на Христо Г. Данов, като амбицията им е да подготвят кратък филм.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?