2374
Следвайте ни

Първи присъствен ден в училище за малките чрез щадящо тестване

viber icon

Първи присъствен учебен ден за малките ученици чрез щадящо тестване. Изследванията трябва да бъдат проведени в класните стаи преди часовете. Изискване за децата е да не са яли и пили течности поне 30 минути преди теста.

Изследването извършват най-малко двама души - учители, непедагогически персонал, медицински лица или доброволци родители. Всички те също трябва да имат валиден сертификат. В някои столични училища в тестването ще се включат и студенти от Медицинския университет.

При положителен тест на дете, то се изолира от останалите, а в същия ден тестът трябва да се повтори, но този път в лаборатория. Ако резултатът отново е позитивен, се карантинира цялата паралелка.

Засега само в 13 области училищата имат нужните тестовете и са готови да започнат присъствено. Причината за липсващите количества в другите 15 области е заради неизпълнен ангажимент от страна на едната фирма доставчик. Въпреки подписания договор със Здравното министерство, компанията не е доставила нито един тест.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

lili

lili

10.11.2021 | 09:41

Защо МОН не направи един канал достъпен за всички, само един учител по съответния предмет и готово, ако ще учат онлайн напъно излишно да има за всеки клас отделен учител ! Това са пари хвърлени на вятъра !

Отговори
1 1
Родители

Родители

10.11.2021 | 09:01

Няма нужда от тестване. Миналата година децата от 1 до 4 клас си ходиха без проблеми.

Отговори
2 0
Лили

Лили

10.11.2021 | 23:00

Родителите защо се съгласяват?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?