Първи данни за страната: COVID-19 порази 81 ученици и 70 учители

В цялата образователна система под карантина са 104 човека, 127 паралелки учат в електронна среда от разстояние

От началото на учебната година до днес 81 ученици и деца, посещавали училище или детска градина, са с положителни проби за  COVID-19. Това прави 0,01%,  съобщиха от МОН.

Данните са обобщени по информация от Регионалните управления на образованието. Това е първата подобна справка за картината в учебните заведения в цялата страна.

Както "Марица" писа,  след като започнаха да се появяват случаи в образователната система, министерството изиска всяка сутрин до 9 ч. директорите да изпращат електронна справка за актуалната ситуация в своето школо или детската градина, която ръководят.

Педагогическите специалисти с установена положителна проба са 70, което е 0,07%.

Карантинираните, които са имали контакт с болен ученик, учител или близък, са общо 104.

Временно е преустановен учебният процес поради карантина на образователните институции в страната за 127 паралелки (0,3%). В Пловдив в електронна среда от разстояние учат паралелка третокласници от СУ "Св. Паисий Хилендарски", един първи клас от СУ "Св. Константин-Кирил Философ" и паралелка осмокласници от ЕГ "Иван Вазов".

Продължава да се следва политиката да се карантинират отделни паралелки с болни деца или учители. Цели училища ще преминават към обучение от разстояние в електронна среда при 10% болни.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
125978

125978

25.09.2020 | 10:27

В тези условия слушаме само какво искат родителите и какви свободи имат учениците. Никой не пита как се преподава с маска по цял ден. С шлем е още по интересно, защото явно тези, които са го предложили са били двойкаджии по физика. С шлем, говорейки звукът се връща и се налага да се говори по-тихо, за да не се оглуши самият говорещ, но пък отсрещния настоява, че не чува и е прав. Учителят трябва в междучасията да падарства по коридорите и да следи дали учениците са с маски, дали са си измили ръцете ... явно той не е човек и няма нужда от 5-минутна почивка, за да се подготви и за другия час. Всеки си измива ръцете като товари със още задължения учителите. Може ли тези дето ги мислят тези безумия да влезат за месец в клас и да го покажат, а не да си държат маската на брада по време на пресконференция и интервюта. Ученикът може без маска в час, ч учителят не може. Това не е грижа, а просто лицемерие.

Отговори
5 0
Граматиков

Граматиков

24.09.2020 | 21:21

Заглавието е измислено от някой с трайно поразен мозък.

Отговори
3 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?