71
Следвайте ни

Първа община в Пловдивско връща всички ученици в клас без тестване

Заболеваемостта в Кричим падна под 250 на 100 000

viber icon

Учениците от Кричим се връщат от утре в класните стаи, без да бъдат тествани за ковид. Причината е, че общината вече е в зоната с 14-дневна заболеваемост под 250 на 100 000. При нея се учи присъствено, без ротация и без двукратно изследване всяка седмица.

Както "Марица" писа, от утре в ротация пък са учениците от 5. до 12. клас в Карлово и Куклен. Децата от начален етап там ще учат присъствено при два пъти тест за ковид всяка седмица и ако в съответната паралелка има 50% съгласие на родителите.

Наблюдаваме община Калояново, която също се доближава до границата от 250 на 100 000, под която се възстановява присъственото обучение, каза началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Кръстанова.

Днес училища от областта са снабдени с допълнителни количества тестове, защото все повече родители дават съгласие за присъствен учебен процес при условие децата да се изследват за ковид. Вече има паралелки с възстановен нормален учебен процес и в 3 от четирите училища с преобладаващ брой ученици от малцинствата в район "Източен". Това са ОУ "Димчо Дебелянов", ОбУ "Пенчо Славейков" и СУ "Найден Геров". Първоначално в нито една паралелка там нямаше декларации за съгласие от родителите на поне половината деца, за да се върнат учениците в класните стаи.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мая Иванова

Мая Иванова

24.11.2021 | 19:13

Браво най после хайде сега да пуснат и учениците в Пловдив от 5 до 12 клас

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?