Следвайте ни

Първа дуална паралелка извън професионално школо - "Графичен дизайн" в ЧХ-то

viber icon

За първи път тази година в Пловдив ще има дуална паралелка извън професионалните гимназии – в СУ „Черноризец Храбър“, по специалност „Графичен дизайн“.

В план-приема за догодина са заложени общо 6 нови паралелки за учене чрез работа. В тях подготовката е организирана изключително практически, в последните две години е на конкретно работно място и на заплата - със сключен договор и ментор от фирмата. 

В тази схема тази година се включва и Професионалната гимназия по железопътен транспорт „Христо Смирненски“ в Карлово – със специалностите „Машини и системи с цифрово-програмно управление“ и „Търговска експлоатация на железопътния транспорт“. 

Нова дуална паралелка предлага и Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив – „Електрически превозни средства“.

Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии „Гоце Делчев“, която обедини Автото и ПГСТ „Пеньо Пенев“, залага 2 дуални паралелки. Едната е по новата за областта професия „Монтажник на водоснабдителни и канализационни мрежи“, а другата – „Елмонтьор на електрически инсталации“. 

Шестата нова дуална паралелка е в Професионалната гимназия по селско стопанство в Белозем – „Електротехника и енергетика“.

Дуалните паралелки в план-приема за догодина в Пловдивска област са общо 24. В миналата кампания бяха реализирани 20,5.

Ето всички дуални паралелки в Пловдивска област за догодина:

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?