Следвайте ни

Първа частна ИТ гимназия отвори врати в Пловдив

Училището по информатика и компютърни науки ще носи името на акад. Благовест Сендов

viber icon

В Пловдив е открита нова частна професионална гимназия по информатика и компютърни науки „Академик Благовест Сендов“.

Гимназията носи името на авторитетния български учен академик Благовест Сендов и е първата частна гимназия в областта на ИТ технологиите в града. Училището е част от голям образователен комплекс ИТ УНИ „Махатма Ганди“​, разположен в една от модерните сгради на територията на иновативния технологичен комплекс Пловдив Тех Парк.

В Частна професионална гимназия по информатика и компютърни науки “Академик Благовест Сендов”  обучението се извършва по утвърдени международни методи за обучение, които са насочени основно към практическото усвояване на материала. Основна цел на гимназията е да се поддържат високи учебни стандарти, като едновременно с това се поставят и основите на цифрови умения, съответстващи на изискванията на съвременния дигитален свят и нарастващата нужда от квалифицирани кадри в сферата на технологиите.

Основната мисия, която е възприел екипът на гимназията, е да изгради от нашите ученици мислещи и уверени в собствените си сили личности, готови да допринесат за промяната на технологичния свят със своите знания, индивидуалност и идеи.

С какво е различна и ​какви са предимствата на Частна професионална гимназия по информатика и компютърни науки “Академик Благовест Сендов”?

  Качествено образование и индивидуален подход към всяко дете;

  1. Модерна учебна база и висококвалифицирани преподаватели с дългогодишен опит в сферата на ИТ технологиите. На разположение на учениците са 6 учебни зали, ивент център, 5 лаборатории, зала за танци и други помещения и съоръжения.
  2. Засилено обучение по Английски език и подготовка за явяване на изпитите TOEFL и IELTS;
  3. Иновативни учебни програми с практическа насоченост;
  4. Малък брой ученици в клас, което дава възможност на преподавателите за оптимална работа с тях.;
  5. Изграждане на самочувствие на търсени, а не търсещи своето място, професионалисти;
  6. Безплатно лятно училище по информатика;
  7. Жива охрана и система за видеонаблюдение;
  8. Постоянен контакт с ИТ специалисти, което помага на възпитаниците да придобият представа как минава работният ден на един програмист и какво е естеството на работата му;

Специалности:

  1. Приложно програмиранесрок на обучение 5 години. Приложният програмист намира професионална реализация в предприятия, фирми и организации, които проектират и произвеждат програмни продукти, поддържат и обслужват информационни системи за клиенти, които ползват компютърна техника. Придобилият трета степен на професионална квалификация по тази професия може да постъпва на работа на следните длъжности: ​Оператор периферни устройства, Консултант, поддръжка на софтуер, Оператор инсталиране на софтуер, Техник, компютърно програмиране, Компютърен аналитик, поддръжка на софтуер, Специалист, интернет поддръжка, Администратор уеб сайт, Техник уеб сайт, Уебмастър, Мениджър уеб сайт и др.
  2. Електронна търговия - срок на обучение 5 години. Придобилите трета степен на професионална квалификация могат да работят във фирми и организации от различни сфери с разнообразен предмет на дейност. Организаторът на интернет приложения може да заема длъжностите: ​Уеб дизайнер, Мениджър по продажби, Разработчик на уеб сайтове, Анализатор на пазарни проучвания, рекламен и маркетингов специалист, аналитик на компютърни системи.

 Записването е след завършен 7-ми клас по документи, без приемен изпит.

За повече информация посетете нашия сайт http://gikn.eu/

или позвънете на телефон 0882933572.

Очакваме ви!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?