Следвайте ни

Отварят първото прогресивно училище в Пловдив

viber icon

Стягат първото прогресивно училище в Пловдив. На първо време идеята е то да е начално, обясниха от „Фондация за образователна трансформация“, а после да надграждаме.  Фондацията вече има три такива школа, които работят и се развиват успешно – две в София и едно във Варна. 

Прогресивното училище е иновативно, алтернативно образование, като в обучението се използват метода Монтесори, канадската система Jump Math и International Baccalaureate. Лицензирано е от МОН и учениците излизат със същата диплома, както и децата от общинските училища. 

Разполагаме със свой методически център, където учителите за нашите училища се обучават по специална методика, разказа Минчо Минчев от фондацията. Родителите също имат голяма роля в образователния процес. Преди всичко искаме децата ни да бъдат образовани като свободни и отговорни , обичащи и  самостоятелни личности, равнопоставени, уважавани и безусловно приети с обич, посочват още от фондацията. Самият учебен процес е доста разчупен от излети сред природата, учене чрез преживяване, екипни и проектни дейности. 

В събота от 17.30 часа учители и ученици от столичното основно прогресивно училище ще представят нагледно пред пловдивските родители иновативния образователен модел. Дискусията е в „Лимакон ивент център“. 

 

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?