Следвайте ни

Отварят детските градини и ясли от утре, най-малките ученици се връщат в клас

viber icon

Утре отварят врати детските градини и яслите, а учениците до 4 клас ще се върнат в класните стаи. Не е нужно родителите да взимат бележки от личния лекар, а на място в детската градина ще попълват декларации, че детето не е било контактно с болни лица.

Обcтaнoвĸaтa щe ce cлeди нeпpeĸъcнaтo, зa дa мoжe дa ce взeмe peшeниe и пo oтнoшeниe нa ocтaнaлитe ĸлacoвe в yчилищaтa.

Както „Марица“ писа, остава предишната възможност родители, които се боят да пуснат децата в клас, да поискат те да си останат у дома и да се обучават онлайн и след Нова година. Министерството на образованието и науката е създало организация чрез регионалните управления на образованието за приемане на заявления от семейства, които желаят децата им да се обучават в електронна среда от разстояние.

 След възобновяването на присъственото обучение за начален етап  в училищата ще продължи да се прилага организация, която ограничава взаимодействието между отделните паралелки и класове, ще се извършват  и установените противоепидемични дейности по дезинфекция на помещенията. 

По време на учебните часове учителите ще носят лични предпазни маски/шлемове, като по решение на педагогическия съвет на училището, или по решение на преподаващия може да се изисква и от децата за всеки отделен час. Изключения се допускат за ученици, на които по здравословни причини е препоръчано да не носят лични предпазни средства за лице.

В отворено писмо от неформалното обединение "Учители за безопасно образование" изразиха несъгласие с решението децата да се върнат в присъствена форма на обучение в училищата и детските градини да заработят

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Дида

Дида

03.01.2021 | 15:42

Поредната м.алоумщина! Тоя министър на образованието е крайно време да си ходи! В цяла Европа затварят и продължават с още по-строги мерки,само ние се пънем. И какво си мислим? До края на другата седмица пак ще има хиляди болни,щото Ганьо се весели като за последно! И ресторанти работеха, и по 20-30 души се събираха. Хижи,хотели,вили.... Нашия т.ъпан реши,че българина е дисциплиниран! Ха,ха... Тепърва ще видим последствията от никаквите мерки!

Отговори
5 3
Луди

Луди

03.01.2021 | 12:56

В цял свят затварят всичко, само в България, страната с най-много Ковид-19 смъртност в света за последните 2 месеца, се отварят училищата и детските градини, хората са на тумби без маска, пързалката на площада е препълнена. Бутафория! Ганьовците в действие! Докато не измрат всички възрастни, че и някои по-млади, няма да мирясате.

Отговори
9 3
Въпрос

Въпрос

03.01.2021 | 12:20

По кой закон ще се санкционира неверността на декларацията?Колко бързо ще е производството и след една година и маса болни какво ще се докаже?

Отговори
7 2
???

???

03.01.2021 | 20:47

А откъде родителите ще знаят дали тези, с които са общували те и децата им, са болни или здрави? Но са готови да декларират всичко, само и само да се отърват от грижата за хлапетата си.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?