46

Отмениха следобедните занятия в училищата, децата си тръгват без раници

Указанието от МОН е след извеждането им заради земетресението учениците да не бъдат допускани обратно в класните стаи поради риск от вторични трусове

Занятията във всички учебни заведения в Пловдивско са преустановени заради земетресението, което разлюля областта, следобедните часове няма да се проведат. Регионалното управление по образованието се е допитало до МОН как да действат училищните власти предвид опасността от вторични трусове, след като директори са поставили този въпрос. Указанието на министерството  е, след като са били изведени от сградите, децата да не бъдат допускани обратно. По-малките е необходимо да изчакат в дворовете родителите си. Всички си тръгват без чантите и останалите лични вещи, които остават в класните стаи.

Няма данни към момента за пострадали училищни сгради, каза за "Марица" началникът на РУО Антоанета Пакова. Само в ОУ "Гео Милев" в Садово е установена лека пукнатина в стена и паднала мазилка, но щетата е незначителна.

Отменени са и всички следобедни занимания за днес в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие, преподавателите там също са напуснали помещенията.

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?