49

Откриват нова модерна сграда на Медицински университет-Пловдив

С тържествена церемония ще бъде открита новата сграда на „Учебен корпус 2“ на Медицински университет – Пловдив. Тя ще се състои на 25 септември, от 9,30 часа, на ул. „Любен Каравелов“ 26 в Пловдив.  

В 7-етажния корпус, чиято разгърната застроена площ надземно е 7659 м2, са разположени 46 учебни зали, 51 кабинета и други помещения. На всеки етаж има обособен кът за отдих. В комплекса ще работят и ще се обучават близо 1200 човека. Навсякъде има осигурен достъп за хора с увреждания. Финансирането на този проект е изцяло със собствени средства на Университета, а строителството приключи за 730 календарни дни. 

В сградата ще бъдат разположени от Медицински факултет -  катедра „Образна диагностика“, специалност „Медицинска речева и езикова патология“, секция „Паразитология“. От Факултет по обществено здраве – деканат, учебен отдел и катедри на ФОЗ. В новия корпус ще се намира и Департамент по езиково и специализирано обучение на МУ-Пловдив. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 6 оценки
5/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
rtyrt

rtyrt

23.09.2023 | 11:30

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: -----> https://marketl.ink/biocom

Отговори
0 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?