Следвайте ни

Откриха нов учебен корпус по дентална медицина в МУ-Пловдив

viber icon

Нов учебен корпус към Факултета по дентална медицина бе открит в Медицински университет-Пловдив.  Той се намира ул. “Любен Каравелов” 26. Сградата е с разгърната площ 733.37 квадратни метра. На тази площ са разположени 5 зали с общо 39 зъболекарски стола, които са последен модел.

Има и хирургически кабинет. Тук ще стажуват студентите, които са последна година на обучение. Лентата прерязаха ректорът на висшето учебно заведение проф. д-р Стефан Костянев и деканът на Факултета по дентална медицина проф. д-р Георги Тодоров.

76 строителни обекта са завършени през този мандат и 52 през миналия, отчитат от ръководството ма МУ-Пловдив.

“Това бяха стари сгради, които сега се превърнаха модерен учебен корпус по дентална медицина и в една прекрасна база за обучение на студентите по стоматология”, обясни ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.

 Инвестицията е в размер за 1 867 351 лева, като  средствата са  на Университета.

“В придобивките имаме и нов научноизследователски институт от началото на миналия месец. Той ще ни позволи да консолидираме всичко онова, което е като научноизследователски центрове, в един институт. Да бъдат управлявани разумно стратегически и това е една много важна стъпка, защото мениджмънтът е не по-малко важен от креативността в науката. Това е една много голяма придобивка, да имаме и Центъра за професионално обучение. Нови специалности, като дентални асистенти, болногледачи, лекари асистенти.

В този мандат увеличихме броя на студентите до 6000. Най-важното е, че университетът е в чудесно финансово здраве.”, заяви още проф. Костянев. Преподавателите и студентите останаха очаровани от модерното оборудване, с които е обзаведен новия учебен корпус.

Всички стажанти ще имат възможност да се обучават и практикуват с апаратура последно поколение, които ще бъде много полезно за тях да се усъвършенстват, както и за пациентите.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?