Следвайте ни

Отделен кабинет за ваксиниране на учениците от Руската

Утре през целия ден чакат възпитаници на ЕГ "Иван Вазов" с родител

viber icon

В отделен кабинет през целия утрешен ден ще се правят имунизации срещу ковид на учениците от ЕГ „Иван Вазов".

20 тийнейджъри от учебното заведение са изявили желание да им бъде поставена ваксина „Пфайзер“, след като от РЗИ изпратиха онлайн запитване до всички училища в областта, за да проверят нагласите сред  родителите на ученици над 12-годишна възраст.

Създадената организация предвижда утре кабинетът да работи през целия ден само за учениците от Руската гимназия. Всеки от тях ще прецени по кое време да отиде, каза директорката Вихра Ерамян. Родителите са уведомени. Изисква се и техен подпис за съгласие при поставянето на дозата.

В сряда пък идва ред на желаещите от Математическата гимназия. И там ръководството на учебното заведение е информирало семействата, като на всяко е предоставен и телефон на инспектор от РЗИ. Оттам нататък нямаме ангажимент към организацията, те трябва да се свържят помежду си, каза директорката Веселина Карапеева. В онлайн анкетата желание за имунизация изявили само 15% от родителите, които я попълнили. От гимназията обаче не се ангажират да кажат колко приблизително деца прави това.

Според първоначалните данни на РЗИ учениците между 15 и 18 г.  от Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов”, ЕГ „Пловдив” и ЕГ „Иван Вазов” ще са сред първите в страната, които ще получат доза от препарата на Pfizer/BioNTech.

Желание децата им да бъдат ваксинирани са заявили родителите на общо  около 200 гимназисти от Пловдив.

Не е ясно обаче колко от деклариралите такова намерение действително ще отидат в кабинетите. В ЕГ „Пловдив“ още преди да започне имунизирането от 80 мераклии останали само 16.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?