49
Следвайте ни

От утре: Още 5 общини в Пловдивско ще учат присъствено без тестване

Антоанета Пакова се върна начело на Регионалното управление на образованието

viber icon

Учениците от Лъки, Съединение, Перущица, Стамболийски и община „Марица“ от утре ще учат присъствено, без тестване за ковид. Нормалните учебни занятия се възстановяват, след като петте общини влязоха в зоната на заболеваемост под 250 на 100 000. Там остават и още 4, в които децата вече са в класните стаи, без да бъдат изследвани за коронавириус. Това са Асеновград, Първомай, Кричим и Калояново.

Само  Брезово остава в зоната, в която се учи изцяло онлайн. Заболеваемостта там върви надолу, но все още остава твърде висока – 775 на 100 000.

Всички останали общини в Пловдивска област провеждат присъствени учебни занятия за паралелките, в които 30% от родителите са дали съгласие децата им да бъдат тествани  веднъж в седмицата с антигенни щадящи тестове.

Присъственото обучение е възстановено за над 75% от учениците в областта.

Вече са раздадени по училищата тестовете, които са необходими до коледната ваканция, казаха от Регионалнтото управление на образованието.

Начело на РУО се връща Антоанета Пакова. След дисциплинарното уволнение на предшественичката й Иванка Киркова през лятото тя бе временно изпълняващ длъжността, след което спечели обявения конкурс за позицията. В последствие получи назначение като шеф на политическия кабинет в Министерството на икономиката по време на служебното правителство и работата й в РУО пое временно ст. експерт Антоанета Кръстанова.

Снимка: Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?