Следвайте ни

От читателите: Пожалете децата, не превъртайте часовника

viber icon

Тодорка Вършилова, 80-годишна бивша учителка от Пловдив

Искам да взема участие в дискусията за смяна на часовото време. От дълги години исках да напиша това писмо, но мислех, че няма да ми се обърне внимание и затова не го написах. Но преди няколко дни един уважаван господин каза по телевизията, че не е уместно изборите да се проведат на 28 март, защото тогава се сменя часовото време. А смени ли се сега часовото време с лятно, то ще остане завинаги. А аз съм против това, ето защо:

Аз съм пенсионерка на 80 години и имам педагогически стаж 34 години като начална учителка и 4 години като детска. Погледнете навън в 7 часа сутринта и ще видите, че е още тъмно. А ако остане лятното часово време, ще бъде 8 часа. А повечето ученици започват училище в 7:30 часа. Помислете, кога трябва да станат тези деца (от яслите, детските градини и малките ученици) и да започнат работния си ден още в тъмнина. Те буквално спят първия час.

А знаете ли колко ученици от горния курс от близките села пътуват до градовете, за да отидат на училище? Те кога трябва да станат? Вие искате да освободите повече свободно време за родителите вечер, но забравяте, че това се заплаща от децата им сутрин. И токът, който ще се икономиса вечерта, ще се изразходва сутринта.

Преди няколко години имаше идея учебните занятия да започват в 9 часа сутринта. А сега какво се получава - ще започват в 7 часа. Моля Ви, помислете по този въпрос. Нали децата са нашето богатство, нашето бъдеще. Да помислим за тях, за тяхното здраве!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бабе

Бабе

03.02.2021 | 12:34

уважавам мнението ти, НО лятото в 04.30 часа навън ще е светло!!!!! Разбирам, че за теб е нормално да си будна вече по това време, НО ние имаме още време докато станем на 80 години и да се будим в 04.00 часа. Не мислиш ли, че е много егоистично от твоя страна? Пък и нали това ще е последната смяна. След няколко месеца ще се настроим.

Отговори
0 1
Батко

Батко

03.02.2021 | 11:26

Бахти бабката, какъв ток, какъв 5 лева. И аз съм бил ученик и мразих да е тъмно вечер, вместо сутрин. И режим на тока в училище вечер съм хващал.

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?