Следвайте ни

Осигуряват стипендии по 1000 лв. за студенти от УХТ

viber icon

За втора поредна година фирма „Сами-М“ ще осигури стипендии за студенти от III-ти и IV-ти курс в специалност „Технология и качество на храните“ и магистри „Технология на продуктите от месо, риба и яйца“ от Университета по хранителни технологии. 

Средствата, които месопреработвателното предприятие отпуска за учебната 2020/2021г., са в размер на 4 стипендии по 1000 лв. 

И тази година студентите ще работят върху актуални казуси в месната промишленост. Темите са свързани с предимствата и недостатъците на различните видове мазнини, използвани при производство на панирани месни продукти, възможностите за намаляване съдържанието на сол или замяната на месните белтъци с протеини от растителни източници. Четвъртата разработка е свързана със съвременните методи за замразяване на месото. 

Кандидатите трябва да са студенти ОКС „Бакалавър“, III-ти или IV-ти курс в специалност „Технология и качество на храни“, като за IV-ти курс се изисква да провеждат специализация в преработката на месо. До  конкурса се допускат и магистри от специалност „Технология на продуктите от месо, риба и яйца“. Новото тази година е, че могат да участват студенти както от редовно, така и от задочно обучение. 

За стипендиите могат да се кандидатират студенти, чийто успех от следването до момента е най-малко „Много добър“ - 5,00. Те трябва да представят своите разработки до 29 април 2021 г. Класирането ще бъде обявено от комисията след 15-ти май. 

От предприятието вече са заявили готовност да организират и преддипломни стажове, ако възпитаниците на УХТ проявят интерес. 

Благодарни сме на екипа на „Сами-М“ за предоставените възможности, защото са стимул за нашите студенти да се борят за висок успех по време на следването, да провеждат практиката си в модерно предприятие, което отговаря на европейските изисквания, а и ги учат да мислят творчески, заявиха преподаватели от катедра „Технология на месото и рибата“ в университета. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?