965
Следвайте ни

Осигуриха тестове за учениците до 17 януари

viber icon

Днес са получени и последните количества щадящи тестове за ученици, поръчани от служебния екип в Министерството на здравеопазването, съобщиха оттам.

С тях е осигурено изследването срещу COVID-19 веднъж седмично във всички училища в страната до 17 януари 2022 г. включително.  

Междувременно заболеваемостта от ковид в Пловдивска област пада и вече е 270,86 на 100 000. В общините, които след празниците задържат нива под 250 на100 000, след ваканцията ще бъде възстановен изцяло присъственият учебен процес, без да се прилага тестване в паралелките, в които има съгласие за това на 30% от семействата на учениците.

Коледната ваканция е до 3 януари, като първият учебен ден е 4 януари, вторник. Тогава трябва да бъде проведено и първото тестване за идната календарна година.

Снимка: Наташа Манева

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

За какво тестване

За какво тестване

30.12.2021 | 23:46

говорите, нещастници?! Тестване за сополи?! По какво се различава омикрона от настинката, дето всеки я прекарва всяка зима? Разликата е в теста за десет лева, дето си го правиш и евентуално влизаш в ковид- статистиката. А последната е жизненоважна за поддържането на пандемията, която е златно време за лекари и фармацевти. Ама не луд тоя, дето яде баницата, ами тоя, дето му я дава. Така че, НЕ тъпчете повече гушите на печелившите, ами бойкотирайте безумията. Предпочитам детето ми да учи присъствено, ама заради тия глупости, симулиращи дейност, ще го държа на онлайн обучение докрай.

Отговори
0 0
майка ви да е ба

майка ви да е ба

30.12.2021 | 21:34

ква радост мама ви и боклуци

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?