Следвайте ни

Още 20 млн. лева за изграждане на STEM центрове в училищата

viber icon

Министерският съвет одобри 20 000 000 лв. за 2021 г.  по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда”, която е насочена към училища с иновативни практики и такива с потенциал за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математика (STEM).

По програмата ще бъдат финансирани проектите на още 113 държавни и общински училища, преминали успешно етапите на кандидатстване и представили всички необходими документи през 2020 г. Средства ще получат 67 училища с над 300 ученици и 46 по-малки образователни институции. За големите училища максималното финансиране е до 300 000 лева, а за по-малките - до 50 000 лева.

Училищата имат пълна готовност да изградят иновативни учебни центрове с фокус върху STEM през 2021 г., както и мотивирана необходимост от модернизиране на училищната среда. Проектите предвиждат и промяна в методите на преподаване по отношение на интегрираното учебно съдържание, обучения за учители и работата в малки групи, включително и прилагане на проектно-базираното обучение.

През миналата година 150 училища получиха финансиране в размер на 20 000 000 лева за изграждане и оборудване на модерни кабинети. 

 

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?