46

Осем пловдивски семейства приютиха японски ученици

8 български семейства отвориха домовете и сърцата си и посрещнаха приветливо 8 японски ученици в Пловдив. Чуждестранните гости пристигат в града под тепетата чак от далечната Окаяма по програма зьа обмен на ученици между побратимените градове. По време на престоя си те ще продължат обучението си в ЕГ "Иван Вазов", където учат и деветокласниците, с които ще съжителстват под един покрив.

На подобаващо официално посрещане днес в сградата на Община Пловдив, кметът Здравко Димитров  приветства сърдечно японските ученици, разказа за служебното си пътуване до Окаяма преди време и се пошегува, че сега вече гостите ни ще имат възможност да опитат истинско кисело мляко. За да ги накара да се почувстват като у дома си, г-н Димитров раздаде на всички деца подаръци и им пожела приятен престой, а те на свой ред се погрижиха да върнат жеста, като също бяха подготвили дарове. 

След като запечатаха момента със снимки, Димитров покани младежите в личния си кабинет, където ги почерпи със сладки изкушения и се погрижи да им пусне кратко видео за Окаяма. 
На посрещането присъстваха още Стефан Стоянов - заместник-кмет "Образование, бизнес, развитие и европейски политики" и Величко Родопски - заместник-кмет "Финанси и стопански дейност".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Енчев

Енчев

09.08.2023 | 22:53

Уважаеми Дами и Господа от " marica.bg" Чета с голям интерест статиите Ви свързани с разни изложби, защото и мен ме въвлякоха случайно като гид-преводач, на няколко наши гобленарски изложби, организирани в Япония, от групата гобленарки спечелила Международното Балканско първенство в тази област от г. Русе. Но причината да Ви пиша не са гоблените, а нещо много по-важно за цялото Българско съсловие не само на Балканите а на планетата. Без обидно ще политам: • Знае ли се в кое Българско учебно учреждение се преподава или даже рекламира възръстта на най-старата народност сред човешкият род на планетата? • И още нещо, всички знаем че в природата, нищо не се създава случайно. Природата е създала всичко, и живо и не живо не случайно, а с цел за поддържане балансът на живота и. • Така възникна въпросът, а с каква цел сме създадени хората на таз планета. Или още по-конкретно, с каква цел сме създадени ние Българите, и кога? Жалко че около тези важни въпроси нищо не се пише, нищо не се рекламира, а и надали някой знахар, ясно-видец като Ивайло Аянски или астролог би се досетил даже. Информативно и пак ще кажа, без обидно това което научих за нас Българите, благодатрение на дългогодишно търсене. • Българите се явяваме един от най-възтрастните човешки родове на таз планета. • Природата ни е създала с определено историческо предназначение и като "маяк" в живота и. Но нищо около тези поне два исторически фактa, никой не споменава и в никое учебно заведение не се преподава. А се целим за ръководни международни постове като Бокова и Сталина, незнаейки собственото си Българско историческо предназначение, а камо ли да мислят за историческото предназначение на всички народи-членки. Отговорите на тези въпроси и много други интересни факти не коментирам умишлено, защото подробно са описани в наскоро излязлата от редакция на отдел литература към БАН книга със заглавието; "Необруленото историческо предназначение на българите". Авторите на този труд търсят место за безвъзмездната му публикация като дарение в електронен формат. Като желаещите да получат книжният му формат, могат да договарят с провайдера за цена и доставка, без авторско участие. Радостта на авторите е да запознаят колкото се може повече Българи, а не комерческа печалба от него. С уважение, Енчев, И. / dss-en(at)mail.ru

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?