46

Организират празник за орално здраве на децата

Във Факултета по Дентална медицина в МУ-Пловдив

Факултетът по дентална медицина при Медицински университет – Пловдив ще проведе празника „Красива усмивка” като начало на благотворителния „Месец на денталната профилактика на децата” в гр. Пловдив.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Българския зъболекарски съюз, Colgate Palmolive, Pierre Fabre Oral Care, Марс Инкорпорейтед България ЕООД, Miradent®. 

Месецът на денталната профилактика и оралното здраве на децата ще се проведе от 25 март до 25 април 2023 г. Патрон на проявата е Ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева, дм, мзм.

Основна цел на инициативите, включени в календара на месеца, е да се популяризират възможностите на Катедрата по детска дентална медицина за безплатни прегледи, консултации и лечение. 

На 25 март 2023 г. /събота/, на територията на Катедрата от 10:30 ще се открие Празникът за децата „Красива усмивка”. Заедно със своите връстници в празника са поканени да участват деца с увреждания в слуха, деца със специфични здравословни проблеми, както и деца в неравностойно социално положение от социалните домове в града.

Всички зали в Катедрата разполагат с най-модерно оборудвани помещения за орални хигиена, в които деца и родители ще получат информация за правилното миене на зъбите. За целта специално са изработени мотивационни материали, които ще се раздават на децата. 

На желаещите ще бъдат направени безплатни прегледи и специализирани консултации от високо квалифицирани преподаватели. 

Всички прояви ще се състоят в Катедра по детска дентална медицина на ФДМ, на бул. „Хр. Ботев” № 3, ет. 2.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?