Следвайте ни

Опашки за тетрадки в последния момент в книжните борси

viber icon

Опашки за тетрадки се извиха през уикенда пред книжните борси в Пловдив. Досега търговията вървеше вяло и се купуваха по няколко бройки - с едно наум за онлайн обучение, въпреки решението за присъствен старт на учебната година. Закъсняха и родителските срещи и раздаването на списъците с необходимото, тъй като до последно директорите писаха планове с мерки за предстоящата учебна година в условия на пандемия.

След като миналата седмица организацията се изясни за учители и родители, в първия почивен уикенд и последен преди 15 септември пред борсите се извиха опашки. Въпреки табелата на вратата, че се допускат само по 6 човека, в книжна борса "Пегас" между щандовете сновяха десетки, а още толкова чакаха отвън, спазвайки дистанция. Най-бавно става изборът на подвързии - заради различните формати на учебници и помагала, а най-нестандартни са учебниците по английски.

Заедно с новите хитрини - като водни бои, чиито цветове се разделят като пъзел и от тях се сглобява подложка за чашата с вода, има хитове и в облеклото. Находчиви производители пуснаха суичъри в комплект с маска, която задължително ще се носи в общите помещения в училищата. Мотивът от горнището е повторен върху нея, а цената - от порядъка на 25 лева.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?