Следвайте ни

Онлайн форум: Виртуален Ден на кариерата през април, среща на живо през май

viber icon

Онлайн интервюта за работа ще проведе бизнесът с кандидати за служители - работодателите от офиса, а желаещите да постъпят на работа - от хола у дома. Във виртуални срещи ги събира юбилейното 20. издание на Националните дни на кариерата. Тази година то ще се проведе на 8 април онлайн заради епидемичната ситуация, като са планирани и дати за срещи на живо, в Пловдив - на 12 май, ако мерките тогава го позволяват.

Онлайн форумът идната седмица ще бъде открит в 11 часа  от Светлозар Петров, управител на HR компания и кариерен сайт JobTiger. Ще се провежда до 17 ч. на платформата Brazen Technologies, обявена за №1 в света за кариерни събития.

 40 фирми от различни отрасли вече са заявили желанието си да намерят на 8 април своите бъдещи служители и стажанти. Участието за търсещи работа е безплатно. Полезно е и с това, че дори и да не се намери позиция в същия ден, кандидатите могат да влязат в базата данни на дадена компания и да бъдат потърсени на по-късен етап. Необходимо е  устройство с интернет и предварителна регистрация на сайта на форума.

Младите хора могат не просто да изберат с представителите на кои работодатели да се срещнат, но и да качат в профила си свое кратко представяне и СV. Така специалистите по подбор ще се запознаят предварително с качествата и уменията им и е възможно и да насрочат среща. Търсещите стаж или работа избират как да протече разговорът - в чат, под формата на аудиоразговор или чрез видеовръзка.

„Перфектният кандидат в новата реалност“ е презентацията на Мила Вълкова, старши мениджър „Подбор и работодателска марка“ в Kaufland България, до която регистрираните ще имат достъп безплатно.

За срещи на живо на 12 май вече са заявили участие 7 компании от различни браншове.

За 20 г. Националните дни на кариерата са дали възможност на над 47 000 хиляди младежи и студенти да започнат работа. Миналата година форумът бе изцяло в онлайн формат -  само десетина дни след обявяването на първия локдаун у нас. 110 компании се срещнаха с 5217 кандидати в рамките на три дни. Успешното провеждане заслужи отличие на Годишните награди на Българска асоциация за управление на хора - първо място в категория „Иновации в криза“ на Годишните награди на b2b Мedia  и трето място в категория „Кризисни комуникации“ от наградите PR приз на БДВО.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?