Следвайте ни

Онлайн Ден на професиите ориентира в избора на специалност

viber icon

Ученици и бъдещи кандидат-студенти ще се срещнат онлайн с младежи, които вече изучават различни специалности или наскоро са се дипломирали и практикуват успешно.

Тази възможност им дава инициативата "Ден на професиите - споделяме опит”. Всяка година тя се провежда от Ротаракт клубовете в България, като цели да запознае тези, които все още не знаят към коя професия да се ориентират, с детайлите на определено професионално поприще. Полезна е  и за онези, които вече са направили избор, но искат да сменят посоката.

Ще бъдат представени около 15 специалности, сред които медицина, право, икономика, журналистика, актьорско майсторство, мениджмънт, архитектура, информационни технологии.

Освен мнението на професионалисти от различни области, участниците ще имат възможност да научат и за други гледни точки.

Ще могат да чуят техните разкази, но да задават своите въпроси на всеки един от лекторите.

До момента Денят на професиите се провеждаше обикновено през уикенда в Пловдивския университет. Заради противоепидемичните мерки, сега се мести във виртуалното пространство. Онлайн срещата е на 13 март в 10 ч. и ще се осъществи чрез Гугъл мийт. Участието е безплатно, предварителна регистрация може да се направи през анонса за събитието във Фейсбук.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?