Следвайте ни

Онлайн читалня за деца със забавно състезание

viber icon

Извънредното положение свърши, но мерките за безопасност - не. Затова платформата „Книговище“ създаде онлайн читалня за деца, в която всяка седмица се измислят различни литературни предизвикателства. Днес се поставя началото на петата поредна седмица, а онлайн читалнята е достъпна всеки ден до 29 май от 15.00 часа. Срещите се случват в безплатната интернет платформа ZOOM.

Тази седмица предизвикателството е хлапетата и организаторите да прочетат заедно четири текста и да измислят четири въпросника за „Книговище“. Текстовете са от „Буболече Мече“ на Патриша Хегарти и Кармен Салданя и Приказки на Ханс Кристиан Андерсен в красивия превод от датски на Владимир Старирадев. Ще се наблегне на по-непопулярни приказки на великия автор.

Ако детето не е чело книгите, най-добрият начин да се подготви е родителите да му направят профил в www.knigovishte.bg, за да реши въпросниците по книги, които е прочело. Събитието е подходящо както за ученици от 1. до 7. клас, така и за малки слушатели.

Занятията започват с Искра - една от основателите на „Книговище“, която в продължение на 40-45 минути ще чете на децата. След това, от 16.00 часа, заедно ще измислят въпроси и весели отговори за книговищен въпросник по конкретните текстове.

Освен че се забавляват, докато учат, в „Книговище“ децата могат да водят личен читателски дневник, да качват свои рисунки по прочетените текстове и да споделят мнението си за книгите. Въпросниците са подредени по трудност и се решават за определено време. Правилните отговори носят определен брой точки, а неправилните отнемат точки. Така хлапетата стават част от общност от любознайковци, която се разраства непрекъснато!

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?