Следвайте ни

Олимпийски шампиони откриха новата учебна година в Спортното СНИМКИ

viber icon

За нас 1 септември е празник, който е свързан с очакване за още спортна слава, но сега ни предстои необичайна учебна година, година на изпитания и отговорности. Така директорката на спортно училище "Васил Левски" Ружка Генова посрещна възпитаниците си за първия учебен ден. Слушайте вашите родители и учители - те ви учат на мъдрост, търпение и дръзновение, завърши със съвет приветствието си Генова.

596 ученици тази година ще покоряват върховете на учението и спорта в най-доброто специализирано училище за шампиони у нас.

В потвърждение на това на тържеството по случай първия учебен ден присъстваха единият от двамата двукратни олимпийски шампион у нас Николай Бухалов (кану), европейската шампионка и олимпийска бронзова медалистка във волейбола Ани Узунова, олимпийската вицешампионка по баскетбол Ангелина Михайлова, двукратният сребърен медалист в каяка от Олимпиадата в Сидни Петър Мерков  първият треньор на Стефка Костадинова Добри Иванов.

Те стават патрони на новите 5 паралелки с петокласници,  за да бъдат наставници и добър пример. Школото е водило разговори в инициативата на следващ етап да се включат също Йордан Йовчев и Каспар Симеонов.

Учениците са разпределени в 27 паралелки в 16 вида спорт. Увеличават се учителите по спортната подготовка.

Нови спортни клубове се включват от тази година в учебния процес на Спортно училище, като един от тях е плувен клуб „Пловдив 2019“, който обра призовете на последното държавно първенство.

От името на кмета на Пловдив Здравко Димитров, който е възпитаник на школото, поздравителен адрес към учениците прочете зам.-кметът по спорта Георги Титюков. "Това училище е дало на спорта в България много. Разполага с добра материална база, чийто ниво се повишава с всяка година. Спортното училище винаги е било и ще бъде водещ спортен център в България", заяви Титюков.

Заместник-областният управител Петър Петров също направи приветствие към учениците от името на администрацията. Светла Георгиева прочете поздравителен адрес от Министерството на младежта и спорта. На тържеството бе и зам.-кметът на район Западен Георги Георгиев.

По традиция новопостъпващите ученици положиха клетвата на училището. Прозвуча и химнът, написан от учители.

Учебната година започва при строго спазване на мерките от насоките на МОН, обясни директорката Ружка Генова. Няма как обаче да се спази изискването да няма контакти между паралелките, защото после учениците се срещат в спортните зали и тренират заедно. В школото  по принцип се учи на три смени. Ще бъде трудно, призна директорката, и призова всички да проявят съзнание. Предвижда строг пропускателен режим, а в столовата движението ще е само в една посока, като се влиза и излиза от различни места, а до масите трябва да се носи маска, както и в другите общи части, освен класните стаи.

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?