Следвайте ни

Оформят успеха и с по-малко изпитвания

Класни и контролни онлайн, само ако се осигурят подходящи условия

viber icon

При оформянето на успеха за втория учебен срок ще се взимат предвид и оценките по време на дистанционното обучение, но ще се допуска базата да е по-малко изпитвания, отколкото задължителните по Наредба 11.

Това се казва в заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев, която днес е разпространена до директори и учители.

Тя е по повод стартирането на изпитване и оценяване в условията на дистанционно обучение. Както „Марица” писа, те започват тази седмица, след като при преминаването към обучение в дигитална среда се правеха само с преговори и упражнения, а после се добавиха и нови уроци.

Указанията от МОН са учителите да изпитват и оценяват онлайн по своя преценка – като изберат начина  в зависимост от спецификата на училището, класа и избрания канал за връзка с учениците.

Класните и контролните не са задължителни при сегашните условия, но може да се проведат – ако се осигурят необходимите условия за това.

При всички случаи бележките трябва да се вписват в училищната документация.

Директори на училища, в които повечето деца са от малцинствата, се опасяват как ще стане изпитването и оценяването там, като с някои ученици още няма активна комуникация.

Как ще изпитват и оценяват в Пловдив – очаквайте подробности

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?