71

Обвинен в блудство с ученички: Как "Учителят на годината“ се озова за три дни в ареста в Пловдив СНИМКИ

Учителят по физическо възпитание в ОУ „Петър Берон“ Любомир Ушеров прекара три дни в следствения арест. Изведен е от училището, директно от час и пред очите на децата, а в двора на школото полицаите му щракнали белезниците. Това се случва на 27 март т.г. 

„Още в колата полицаите ми казаха „Признай си“, а аз не знаех за какво става въпрос, разказа днес Любомир Ушеров.

Тази сутрин, точно в 8 часа, започна мирен протест в защита на преподавателя от ОУ „Петър Берон“, който, както „Марица“ вече писа, е дисциплинарно уволнен след жалба от родител. В мотивите си директорът Стефан Кичуков е посочил „непристойно и неморално поведение пред и спрямо учениците…., изразяващи се в прегръщане, опипване, пошляпване на ученички, поставяне на ученички да сядат в скута му и т.н“

Любопитното е, че на протеста днес сутринта се озоваха десетки родители на бивши и настоящи ученици, заедно с децата си. Те носеха плакати „Любомир Ушев е невинен“, „Ние сме с теб“. „Смятате ли, че ако имахме някакви съмнения в морала на господина, щяхме да бъдем тук? Този човек години наред е тренирал децата ни“, риторично попита майка на младеж. 

Още когато скандалът гръмнал през март, самите родители започнали да подпитват децата си за нещо подозрително в поведението на господина по физическо. Задавахме им целенасочени въпроси от рода на „Прегръща ли г-н Ушеров момичетата, целува ли ги?“, на което децата реагираха с учудване и неразбиране, разказа друг родител. 

Самият Любомир Ушеров пък, на който му остават по-малко от две години до пенсия, категорично отрича да е правел дори намеци на ученичките си. „Въпросната жалба от родителите на момиче от 7 клас беше след следната ситуация: В час по физическо топката се заклещила между мрежата на прозореца и самия прозорец. Пробвахме да я бутнем, но след като не успяхме, избрах най- дребничкото момиче от класа, което да вдигна, за да може тя да свали топката. Нищо друго не се е случило“, категоричен е той. Мястото на действието е в двора на училището, пред очите на целия клас. 

Пред „Марица“ преподавателят разказа, че атаката идва от директора на школото Стефан Кичуков, „може би защото има близък негов приятел, който да заеме овакантеното учителско място“. Сподели още, че отдавна знае, че е нарочен. От децата чул, че дори имало план някоя девойка уж случайно да седне в скута му, а друга да снима и да разпространят фотосите. 

Любомир Ушеров е носител на приза „Учител на годината“ за 2023 година след анонимна анкета. 

Снимки от Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?