Следвайте ни

Община Пловдив отделя 350 000 лв. за облагородяване на училищните дворове

viber icon

Община Пловдив стартира приема на документи за кандидатстване по подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“, част от „Общинска образователна програма за периода 2020-2022 г“. Програмата се реализира за втора поредна година. 

През настоящата 2021 година ще бъдат разпределени средства в размер на 350 000 лв., като финансирането на проекти ще бъде извършено в два етапа - първи и втори. Всеки от тях ще е с бюджет от 175 000 лв.

По програмата се предвиждат следните дейности: ремонт на външни площадки и съоръжения, включително и тяхното оборудване, изграждане на открити спортни площадки, огради и осветление, и облагородяване на дворните пространства в общинските училища на територията на Община Пловдив. 

Допустими кандидати за финансиране са  всички общински училища, находящи се на територията на общината. Максималният размер на финансовата помощ от страна на Община Пловдив за подаден от кандидата проект е в размер на до 80% от допустимите разходи, но не повече от 40 000 лв. 

Срокът за кандидатстване за първия етап по програмата е до 29.04.2021 г.  

Интересът към програмата през изминалата година беше изключително висок. Постъпилите  проекти през 2020 г. бяха на стойност 776 000 лв. при осигурено финансиране в размер на 400 000 лв. С получените средства 12 общински училища модернизираха спортната база или облагородиха дворните пространства.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

питане

питане

09.04.2021 | 11:26

що ???? не е ли това работа на министерството на образованието...заплати кой им дава.... да йм поддържа фонда инвентарен... колко други места има общината да облагородява...целия кършияк е като след бомбандировки...

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?