Следвайте ни

Общински проект дава нов живот на училището в Анево

viber icon

Училището на сопотското село Анево става многофункционална  сграда, там започва мащабен ремонт, който ще преобрази затвореното от десетилетия школо.  Кметът на община Сопот Деян Дойнов и на Анево Николай Николов направиха символична първа копка  и дадоха старт на ремонтните дейности. Проектът е важен за селото, в сградата на някогашното училище ще се приютят кметството, кабинетите на лекаря и стоматолога, пенсионерския клуб. Ще има зала за младежите и организираните от и за тях занимания.

Десетки жители на Анево дойдоха на полагането на първата копка. Част от най-възрастните жители на селото са участвали в посторяването на сградата през 50-те години, а няколко поколения са получи основно образование в това училище, спомниха си аневци.

В училището имаше зала представления, със сцена и помощни помещения, които се използваха за гримьорна и подготовката на участниците в представленията, спомни 40-годишната Иванка от Анево. Самата тя участвала в училищни спектакли. Сега  е доволна, че проектът за обновяване на сградата предвижда залата за предсталвения, която е с близо 100 места, ще бъде възстановена и ще се използва.

Знаем, че ремонтът на тази сграда се чака от години, затова се постарахме да направим за нея такъв проект, който ще е най-полезен за вас, заяви кметът на Сопот Деян Дойнов. Той допълни, че училищният двор също ще бъде обновен. В него ще се разположат детска площадка и многофункционална спортна площадка с подходящо осветление. 

Проектът за ремонт на бившата училищна сграда е на общината Сопот, за да бъде осъществен екипът на Деян Дойнов задели средства от общинския бюджет. Строителните дейности дейностите  ще се изпълняват от „ТОС Инженеринг“ ЕООД, строителният надзор се осъществява от „Пловдивд инвест“ АД.

На строителната площадка ще работят 20 човека, предвижда се обектът да бъде завършен за 190 календарни дни.

Тази сграда, която сега опасна, ще се напълни с живот, ще бъде полезна на всички нас. Това ще промени живота ни  и облика на селото, каза кметът на Николай Николов.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?