2374

Образованието в чужбина е житейски урок за цял живот

Статистиките показват, че 10% от българските младежи търсят образование в чужбина

Всяка година около десет на сто от българските зрелостници избират чужбина, за да продължат образованието си. От наблюденията на агенция за преводи и легализация „Олтранс“ разбираме, че най-честите дестинации са Великобритания, Германия, Нидерландия и Австрия. И колкото и да ни се иска децата ни да си останат у дома, повече от чуждестранните университети предлагат множество възможности, както в образователните процеси, така и в ангажираността на младежите през свободното им време. Някои от държавите имат и схеми за отпускане на студентски заеми, като предоставят възможността студентите да учат и да работят едновременно.

С какво Европа е по-примамлива от родината ни

Преимуществото на това да продължат висшето си образование в чужбина е, че прави младите хора самостоятелни и отговорни. Престоят им в чужда държава е житейски урок, който им остава за цял живот. И освен различното образование и перфектно овладения местен език, те получават едно преживяване, след което са по-зрели, по-мислещи и разчитащи на себе си. И не на последно място, темата за качеството на чуждестранното образование е много дискутирана, като най-примамлив е фактът, че студентите получават възможности за реална практика с сферата на обучението си. След като завършат обаче им предстои трудният избор дали да останат в чужбина или да се върнат в родината си.

Наблюденията на специалистите ще ви накарат да се замислите

„За 16-те години работа в нашата агенция сме се срещали с много родители, които подкрепят децата си в избора им да учат в друга държава. Това решение винаги е било подплатено с надежда и стремеж за по-добър начин на живот. През последната година и половина обаче наблюдаваме доста стабилна вълна на завръщащи се завършили в чужбина гимназисти и висшисти обратно в България.“, споделя управителят на агенция за преводи „Олтранс“ Надя Рангелова.

Според нея тази тенденция ще остане трайна, защото пазарът на труда в България в момента предлага реални възможности за завръщащите се наши сънародници. Данните сочат, че много сектори се нуждаят от свежи попълнения и това е добро основание напусналите родината ни да се завърнат и да допринесат за нейното икономическо стабилизиране.

Поръчка на превод и легализация от всяка точка на света

Чрез приложението OLTRANS вече можете да поръчате превод и легализация за своите документи за образование без значение къде се намирате. Защото настоящето предлага динамика в решенията и постъпките ни, а времето е най-ценният ни актив. Дали ще изберем да учим в чужбина, или в България, важното е да сме готови смело да направим своята стъпка към нови хоризонти.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
dimitar

dimitar

05.10.2022 | 21:30

Индустриалното земеделско финансиране е лично за всеки Аз съм маркетинг мениджър в международна финансова институция, специализирана в международни заеми. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 1 000 000 евро при 2,5% годишно за вашите нужди, свържете се с нас на имейл: [email protected]

Отговори
0 1
Георги v.

Георги v.

27.09.2022 | 09:50

Да търсят начин да отидат в чужбина и да си остават там! Ама там са никои, а когато дойдат тук започват с фукните и лъжите. Всички са много успели и на всички се полага повече от на нас "туземците", които сме в България.

Отговори
2 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?