Следвайте ни

Обмислят безплатно обучение за студентите по педагогика

viber icon

Увеличаваме приема за педагози, увеличаваме финансирането за професионалните направления, свързани придобиване на педагогическа правоспособност, предоставяне на допълнителни стипендии. За догодина ще предложим и обучението за студентите по педагогика да бъде безплатно, тоест това ще бъде нещо като трета стипендия.
Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
Недостигът на кадри според министъра може да се компенсира с преквалифициране, опреснителен курс или въвеждащо обучение на хора, които са придобили педагогическа специалност, но не са работили или отдавна не са били в училище. Припомняме, че третото правителство на премиера Бойко Борисов обяви за ключов приоритет образованието в страната и увеличението на учителските заплати.
А иначе вчера министър Красимир Вълчев участва в дискусия, посветена на кадрово обезпечаване на българското образование, в столичното 18 СУ „Уилям Гладстон”. Форумът поставя акцент върху осигуряването на учителската професия с достатъчно подготвени и мотивирани специалисти, квалификацията на педагогическия персонал и възможностите за кариерно развитие. В дискусията участваха експерти, представители на синдикатите, академичните среди и неправителствения сектор./Марица

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?