71

Няма нови щети по ОУ "Душо Хаджидеков" от дъждовете след пожара, протекло леко на няколко места

Дъждовете вчера и през нощта не са довели до нови тежки поражения по сградата на ОУ "Душо Хаджидеков", чийто покрив изгоря изцяло в пожар в четвъртък. Само на няколко места има протичане, но не са увредени класни стаи, каза директорката Грозденка Николова.

Тя обясни, че е в ход уведомяването на родителите за промените в организацията на предстоящата учебна година. Информацията е качена и на сайта на учебното заведение.

Както "Марица" съобщи, занятията ще започнат на 15 септември. Учениците от 1. и 2. клас ще останат на територията на основната сграда на училището като шестте паралелки ще бъдат поместени в пригодените подблокови класни стаи. Учениците от 3., 4. и 5. клас - общо 9 паралелки, ще бъдат преместени във втората сграда на ул. "Антон Папазов" №18, кв. „Съдийски“ (бившето ОУ „Георги Бенковски“). Останалите 8 паралелки от 6. и 7. клас ще започнат учебната година в  СУ „Климент Охридски“ на бул. „Васил Априлов“ 5. 

Николова и директорът на приемащото училище вече са разговаряли. Работим интензивно и предстои да уточним подробностите около организацията на учебния процес, увери Николова. Ще се съобрази и изготвянето на учебното разписание, ако има учители, които трябва да се придвижват между трите сгради.

Откриването на 15 септември за всички ученици ще е в сградата на ул. "Антон Папазов" №18.

Очаква се решение на Общински съвет за финансиране на аварийния ремонт, който може да започне още през септември.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?